De Deeltuin

20150926_100717

DeelTuin de NoordPolen op Proeftuin de Luwte

Een Hands-On, UPcycle en permacultuur voedseltuin voor een interactieve samenleving.

In Deeltuin de NoordPolen staan het delen en uitwisselen van kennis, eten, zaden, planten, wormen en (ver)bouwtechnieken centraal. Samen met buren en hun families, (ROC) studenten, WOOFers en iedere groen geïnteresseerde verbouwen we een experimentele mix van groente, fruit, kruiden, eetbare onkruiden, medicinale en onthaastende voeding. Wij creëren zo een lokale bron van basis- en experimenteel voedsel voor diegene die helpen met opbouw en onderhoud. Bovendien verfraaien en vergroenen de buurt rondom de nieuwe NoordZuidlijn Metrohalte met ons uitnodigend voedselbos.

Proeftuin de Luwte – Buurttelevisie Amsterdam:
http://m.youtube.com/watch?v=60KJVjFyyv8&feature=youtube.be

Het design van De DeelTuin bevat creatieve plantenbakken (Earthship, Buurt- en Deelbakken) en kunstobjecten, voor een groot deel uit ‘UPcycled’ en ‘REcycled’ materiaal gemaakt. Onze eigen wormenmest kwekerij, waarin wormen GFT afval omzetten in vruchtbare aarde, bevordert de natuurlijk kringloop. Zo creëren we van eigen etensresten een biologische mest voor onze gewassen.

DeelTuin de NoordPolen dankt zijn naam aan het meest noordelijke Metrostation van de NoordZuidlijn, wat om de hoek ligt van Proeftuin de Luwte. De DeelTuin is ontstaan uit een samenwerking van Samantha (FeelixActs) en Thomas (Afproducties), ondernemers op Proeftuin de Luwte, als ook leden van de Volksbond tijdens hun werkzaamheden bij Lokaal Actief (Dagbesteding). De DeelTuin wordt mede mogelijk gemaakt door lokale bedrijven, Stadsdeel Amsterdam Noord, Natuur en Milieu Educatie (NME), Voedseltuinen IJplein en Urbania Hoeve.

Workshops voor eigen DeelTuin ontwikkeling of het opzetten van een eigen wormenmest kwekerij zijn op afspraak te boeken, en zullen worden begeleid door Samantha.

GFT inzamel projecten worden begeleid door Thomas.

Wij kijken uit naar de ontwikkeling van ons Urban voedselbos, samen met jouw!

DeelTuin de NoordPolen is iedere woensdag geopend tussen 13.00u – 17.00u (Proeftuin de Luwte, ingang via het hek aan de Elzenhagensingel).

Wees welkom!

Contact: locatie@proeftuindeluwte.nl

“Hands-on” agenda

Februari
Woe 3, 10, 17, 24: BuurtBakken bouwen en voorbereiden voor zaaien

Maart
Woe 2, 9, 16, 23, 30: Zadenbank inventariseren en lente zaaien en planten in BuurtBakken
Vrij 11 & Za 12: NLDoet – Kas afbouwen met vrijwilligers.

Graag aanmelden via http://klussen.nldoet.nl/nldoet/klus/?documentid=17179 of via locatie@proeftuindeluwte.nl.

Zo 20: Zadenruil in de DeelTuin

April
Woe 6, 13, 20, 27: Lente-inrichting DeelTuin met permacultuur infrastructuur en hoogklimmers
Za 2: UPcycle Garden Party in de DeelTuin i.s.m. FeelixActs en vereniging Proeftuin de Luwte, een viering van ‘Light, Sound and all that’s Matter!”