Rudy Van der Aar: Deen Travellers

Toen Rudy in de herfst van 2016 op een houten fiets naar Mekka trok, wilde hij het thema ‘duurzaamheid’ op de kaart zetten. Dat is gelukt, en niet een beetje: toen hij terugkwam en zich inschreef bij de Kamer van Koophandel, stroomden de opdrachten binnen. Hij kreeg het razend druk – enigszins ironisch, gezien het contrast met zijn manier van werken, want duurzaamheid gaat volgens Rudy, naast over over dienstbaarheid, immers ook over langzaamheid. Geen fast food, maar slow food. Geen korte stedentrips, maar slow travelling. Geen schietgebedje, maar slow salaat.  In Proeftuin de Luwte heeft Rudy zich over de tuin gebogen, en die is het bewijs dat ‘langzaamheid’ zijn vruchten afwerpt. Rudy organiseert op de Luwte workshops natuurbehoud voor kinderen, en organiseert elk jaar tijdens de Ramadan een druk bezochte Iftar voor mensen uit de buurt en daarbuiten.