GIACOARDO

Giacomo Cardoni is een van de drijvende krachten van Proeftuin de Luwte. Hij bouwt, regelt, zorgt en kookt onvermoeibaar, en met een optimisme waar de hele vereniging – en de wijk – zich aan laaft. Met een opleiding in de psychologie en pedagogiek zorgt hij voor een veilige dagbesteding voor de cliënten van de Volksbond, die op maandagen en donderdagen bij Proeftuin de Luwte hun initiatieven ontplooien. De juiste aandacht en aansporing zijn zijn grote kwaliteiten. Giacomo organiseert jaarlijks een project voor Europese jongeren, in het kader van de toekomst van Europa. Tijdens dit twee weken durende project krijgen jongeren uit heel Europa de kans om samen na te denken over vragen van de toekomst: hoe gaan we met onze energie om in de 21e eeuw? Hoe gaan onze Europese economieën eruit zien? Hoe zorgen we voor eerlijker verhoudingen tussen arm en rijk? Hoe behouden we Europa voor onze kleinkinderen?