Logo-Photo

Oersoep

Van Zaadje tot Soep. Waar is dat bietje eigenlijk precies geweest voordat u het aan uw vork prikte?

De meeste voedingsmiddelen maken een lange reis en gaan meerdere malen van hand tot hand, of machine, voordat ze hun eindstation bereiken. Dat kan best ingewikkeld zijn en ook gaat er een boel energie verloren.

Oersoep maakt het simpel, zichtbaar en oerdegelijk.
We zaaien, we oogsten en we koken, samen met jonge en oude buren en dat allemaal hier op De Luwte.

2015 was voor Oersoep een het eerste jaar op De Luwte. Een groot experiment dus maar ook een groot succes! De grond maakten we grotendeels in samenwerking met de Deeltuin waarbij keukenafval via de wormenfabriek in sappige, vruchtbare grond veranderd. De tuin was al snel een groene oase en de oogst verrukkelijk! Overvloed werd gratis weggegeven aan buren, vrienden en vrijwilligers.

Verder stond Oersoep in de keuken van het Dagbestedingsproject van Lokaal Aktief dat twee keer per week wordt gedraaid in het paviljoen en werd er regelmatig gecatered voor en met de buurtbewoners.

In 2016 gaan we natuurlijk door! Dit jaar willen we ons vooral richten op de kleine mensen. Kinderen kunnen zelf een tuin maken, bakken timmeren, aarde scheppen en daarna volop met de handen in de aarde om uiteindelijk aan het eind van het groeiseizoen een spetterend oogstfeest en een echte restaurantdag te houden voor de ouders.
Dan weet je pas echt zeker waar het bietje op je bord vandaan komt !

Dit voorjaar staat bovendien de opening van de theetuin op de agenda. Zelf je thee plukken en samenstellen en dit met een lekker stukje taart opsmikkelen op ons zonnige zelfgebouwde terras of op een van onze geheimzinnige plekjes, verstopt tussen het riet.

En natuurlijk staat Oersoep ook dit jaar weer paraat om bijzonder lekkere hapjes te verzorgen voor evenementen en feestjes !

Wij zien u graag binnenkort op De Luwte !

Annamariekrieg@gmail.com