Rakkers in het Riet

RakkersHeaderWP_sorry
Rakkers in het Riet was van voorjaar tot najaar 2016 een kinderactiviteit (ouders mochten ook erbij zijn) op Proeftuin de Luwte waar je naar hartenlust onderzoeken, ontdekken, spelen, bouwen en eindeloos avonturen tussen het hoge riet konde beleven.

Rakkers in het Riet was een initiatief van Manuel Dahm (ontwerper en bouwer) en Annamarie Krieg (biologe), geboren vanuit de wens om stadskinderen een wilde plek in het groen te bieden.

Met Rakkers in het Riet streven wij ernaar om kinderen en hun ouders, uit alle lagen van de bevolking van Amsterdam Noord de mogelijkheid te bieden om samen te ontdekken, spelen, leren en bouwen op een groene plek in de stedelijke omgeving. Op deze manier willen wij natuurbeleving, kennis over de natuur, praktische vaardigheden en creativiteit bevorderen. Families worden gestimuleerd om elkaar te helpen bij de invulling van een sociale en groene plek in de buurt waar uitwisseling, samenwerking en wederkerigheid vooropstaan. Doormiddel van het samen hands-on leren en bouwen wordt de sociale cohesie onder de buurtbewoners versterkt, het sociale isolement tegengegaan en de leefbaarheid verbetert.