Voets en Worst

Babette Voets is beeldend kunstenares, performer en oprichtster van Voets en Worst: kunst- en creatieve schilderworkshops voor particulieren, bedrijven en instanties.

Voets en Worst is o.a. betrokken bij de dagbesteding hier op Proeftuin de Luwte. De focus van dit project ligt op het zelfportret: fysiek, levensgroot en in al zijn vormen. D.m.v. contact improvisatie, spiegeling en anatomie studies, met grote kwasten en eigen kleuren, ontdekken we hoe de zelf in elkaar zit!

contact: zusvanlotte@gmail.com

AF Produkties

Thomas Reineke is toegepast vormgever, beeldende kunstenaar en project ontwikkelaar van “Pret met de Groenteraket”, een circulair systeem voor stad en land.
Mede oprichter van DeelTuin “De Noordpolen” op proeftuin De Luwte.

contact: info@groenteraket.nl

FeelixActs

Transferable Art for Multi-Dimensional Living

Sinds 1999
Samantha Feelix (FeelixActs): Als Life Artist podiumkunsten, straatheater, en interactieve performance om sociale vraagstukken te spiegelen. Dit in de vorm van stelten, dans, zang, poëzie, comedia, kostuumspel, bewegende beelden en soundscapes. Deze acts en projecten worden uitgevoerd op lokale, nationale en internationale evenementen, en locaties zoals Sierplein, Westerpark, Paradiso, Melkweg, Oerol, Glastonbury, Magneet, ADM, Ruigoord, Lowlands, Fusion en Welcome to the Village.

2016
Buikslotermeerplein Project (SDAN).

Sinds 2012
Leave No Trace/Upcycle Projects en Area– Afval Beheer, Beleid, Communicatie en Uitvoer op festivals en evenementen. “Trash naar Trashure” in de materiaal kringloop.

2016
Upcycle workshops tijdens de dagbesteding op de Luwte als deel van het Crea Team van Lokaal Actief.
Beyond en Healing Garden Festivals

Sinds 2006
Moderne Rites of Passage: Zelf-Trouw Ceremonies, Handfastings. Het vieren van ons deel in het geheel door groep, prive of publieke ceremonies te begeleiden.

2016
Handfasting Belgie.

Sinds 2013
DeelTuinProjecten: Oprichten van UPcycle en permacultuur voedseltuinen voor een interactieve samenleving. Het delen en uitwisseling van kennis, zaden, eten, planten en wormen staan centaal in deze tuinen, samen met buren, studenten, WOOFers, en iedere geïnteresseerde. DeelTuinen zijn op maat ingedeeld, en liefst ontwikkeld in openbare ruimtes, i.s.m. buren, bouw bedrijven en het lokale stadsdeel.
Mede oprichter van DeelTuinJasmijn en DeelTuin de Noordpolen.
Locatie Manager DemoTuin Noord van Urbania Hoeve.

2016
DeelTuin op de Doe Dag ieder woensdag 13.00-17.00 bij Proeftuin de Luwte.

Contact: FeelixActs – Phabfeelix@gmail.com
DeelTuin – locatie@proeftuindeluwte.nl

Mud-Projects

Mobile Urban Design.

Mud Projects is owned by Boris Duijneveld, Urban City Designer, graduate of the HKU, school of the arts in Utrecht.

The concept of waste architecture is designing and building objects using discarded and waste materials. Playing with form, material and color of the raw materials at hand leads to new insights and shapes, which can’t be created on paper alone; it takes a different approach of sketching, adapting existing forms and then somehow connecting them. It is an art to make such changes to existing materials that places them in a different context which no longer has an association with the original function of the building materials, but works like a completely new design. This art form develops an innovative way of looking at existing materials and objects around us, creating a conscious look at modern life with all its abundance of waste materials and their value.

Loes Glandorff

LOES VEROORZAAKT :
RUIMTE VOOR AVONTUUR | ZWERVENDE OBJECTEN | VOORTSCHRIJDEND INZICHT.

Ik ben interieurarchitect (MA) en toegepast kunstenaar.
Ik leef in een universum waarin alles samenhangt en transformeert.
Ik zie al wat is als materiaal.
Ik word het vrolijkst als ik verbanden kan ontdekken en tot bloei kan brengen,
zowel in systemen, als tussen mensen en in individuen.

Contact:
loes >at< loesglandorff >dot< nl

Oersoep

Van Zaadje tot Soep. Waar is dat bietje eigenlijk precies geweest voordat u het aan uw vork prikte?

De meeste voedingsmiddelen maken een lange reis en gaan meerdere malen van hand tot hand, of machine, voordat ze hun eindstation bereiken. Dat kan best ingewikkeld zijn en ook gaat er een boel energie verloren.

Oersoep maakt het simpel, zichtbaar en oerdegelijk.
We zaaien, we oogsten en we koken, samen met jonge en oude buren en dat allemaal hier op De Luwte.

2015 was voor Oersoep een het eerste jaar op De Luwte. Een groot experiment dus maar ook een groot succes! De grond maakten we grotendeels in samenwerking met de Deeltuin waarbij keukenafval via de wormenfabriek in sappige, vruchtbare grond veranderd. De tuin was al snel een groene oase en de oogst verrukkelijk! Overvloed werd gratis weggegeven aan buren, vrienden en vrijwilligers.

Verder stond Oersoep in de keuken van het Dagbestedingsproject van Lokaal Aktief dat twee keer per week wordt gedraaid in het paviljoen en werd er regelmatig gecatered voor en met de buurtbewoners.

In 2016 gaan we natuurlijk door! Dit jaar willen we ons vooral richten op de kleine mensen. Kinderen kunnen zelf een tuin maken, bakken timmeren, aarde scheppen en daarna volop met de handen in de aarde om uiteindelijk aan het eind van het groeiseizoen een spetterend oogstfeest en een echte restaurantdag te houden voor de ouders.
Dan weet je pas echt zeker waar het bietje op je bord vandaan komt !

Dit voorjaar staat bovendien de opening van de theetuin op de agenda. Zelf je thee plukken en samenstellen en dit met een lekker stukje taart opsmikkelen op ons zonnige zelfgebouwde terras of op een van onze geheimzinnige plekjes, verstopt tussen het riet.

En natuurlijk staat Oersoep ook dit jaar weer paraat om bijzonder lekkere hapjes te verzorgen voor evenementen en feestjes !

Wij zien u graag binnenkort op De Luwte !

Annamariekrieg@gmail.com